sosoy عضو ملكي متألق
عدد الرسائل : 1294 العمر : 41 تاريخ التسجيل : 24/05/2008
| موضوع: أكلات سهله جدا الأحد ديسمبر 21, 2008 2:05 pm | |
| اسكالوب بتلو بصوص الثوم
8 شرائح لحم ,اسكالوب بتلو 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة 4/1 كوب بقدونس ,مفروم 4/1 كوب عصير ليمون ,أو 3 ملعقة كبيرة خل 2 ملعقة صغيرة ثوم ,مدقوق ملح و فلفل 2 ملعقة كبيرة زبد
الطريقه
تسخن ملعقة زبد وملعقة زيت فى طاسة كبيرة . تضاف قطع اللحم وتحمر على الجانبين حتى تنضج. ترفع من الطاسة وتوضع فى طبق للتقديم. فى نفس الطاسة، يضاف الثوم والزيت المتبقى ويقلب لمدة 30 ثانية. يضاف الخل أو عصير الليمون بالتدريج ويقلب ليمتزج مع القطع المتبقية فى الطاسة من تحمير اللحم. يضاف 1/4 كوب ماء و الملح والفلفل. . يترك الصوص ليغلى لمدة دقيقتين. تضاف الزبد المتبقية وتقلب فى الصوص. ترفع عن النار ويضاف البقدونس ويقلب .يسكب الصوص فوق اللحم فى طبق التقديم. يقدم فورا.
الفيلية بالليمون والزعتر 8 شرائح لحم ,فيليه, بقرى أو ستيك 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون 1 ملعقة كبيرة زعتر ,أو أوريجانو جاف 1 ملعقة كبيرة زبد ,أو 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون 2 ملعقة كبيرة كريمة لباني ,كثيفة ملح و فلفل
طريقة الطهى تسخن الزبد او الزيت فى طاسة غير لاصقة على نار متوسطة. تضاف شرائح اللحم وتحمر على جانب واحد حتى يصبح لونها بنى. تقلب على الجانب الآخر. تخفض النار ويضاف الملح والفلفل والزعتر او الأوريجانو. يترك حتى يخرج اللحم ماؤه ويتشربه مرة اخرى. ترفع النار ويضاف عصير الليمون وقليل من الماء . تضاف الكريمة . ويترك ليغلى لمدة 5 دقاقق حتى يتكاثف الصوص قليلا. يقدم فورا | |
|
Manal El-Kafas عضو ملكي
عدد الرسائل : 463 العمر : 36 العمل/الترفيه : عضوه باوريفليم المعادى تاريخ التسجيل : 09/10/2008
| موضوع: رد: أكلات سهله جدا الأحد ديسمبر 21, 2008 8:25 pm | |
| معلش يا سوسى اللحمه فى الطاسه هاتكون مسلوقه صح ؟؟ وتتحمر عادى معلش الغباء ساعات بيجى مره واحده | |
|
sosoy عضو ملكي متألق
عدد الرسائل : 1294 العمر : 41 تاريخ التسجيل : 24/05/2008
| موضوع: رد: أكلات سهله جدا الأحد ديسمبر 21, 2008 9:06 pm | |
| لا لحمه مش مسلوقه بس تكون مقطعه شرائح رفيعه | |
|